Zateplenie domu. Ako si vybrať ten správny zatepľovací systém?


Zateplenie fasády je kľúčové pri stavbe, ale aj rekonštrukcii, ak chcete zlepšiť energetickú účinnosť svojho domu a ušetriť na kúrení. Na výber máte niekoľko hlavných zatepľovacích systémov – minerálnu vlnu alebo polystyrén. Aké sú ich hlavné výhody?

Minerálna vlna na zateplenie domu

Zatepľovacie systémy na báze minerálnej vlny sú známe svojou vysokou tepelnou izoláciou a schopnosťou absorbovať zvuk. Sú odolné voči ohňu a majú dlhú životnosť. Sú ideálne na zateplenie domu pre tých, ktorí preferujú prírodné a ekologické materiály.

Minerálna vlna na zateplenie domu

 

Polystyrén na zateplenie domu

Zatepľovacie systémy na báze polystyrénu sú ľahké, účinné a odolné voči vlhkosti. Ponúkajú vynikajúce tepelné vlastnosti a jednoduchú inštaláciu. Sú vynikajúce pre tých, ktorí hľadajú efektívne a cenovo dostupné riešenie.

Polystyrén na zateplenie domu

 

Všetky naše zatepľovacie systémy sú certifikované, vhodné na zateplenie novostavieb aj starších budov a ich životnosť je testovaná na minimálne 25 rokov.

Okrem úspor na kúrení prispievajú aj k ochrane životného prostredia redukciou emisií skleníkových plynov.

Hlavné výhody našich zatepľovacích systémov

Prečo si vybrať zatepľovací systém od Polytexu?

1. Máme bohaté skúsenosti a spolu s partnermi poskytujeme komplexné riešenia vrátane profesionálnej inštalácie.

2. Sme prvým slovenským výrobcom omietok a farieb, ktorý získal európske technické osvedčenie pre svoje zatepľovacie systémy.

3. Špecializujeme sa na fasády viac než 30 rokov. 

4. Ponúkame značnú variabilitu starostlivo vybraných komponentov od špičkových slovenských aj nadnárodných spoločností.

Naše zatepľovacie systémy sa vyznačujú vysokou variabilitou, takže si môžete poskladať zatepľovací systém podľa vašich ekonomických možností aj kvalitatívnych požiadaviek. V certifikovanej skladbe sú rôzne typy kotiev, výstužných mriežok, izolačných materiálov a fasádnych omietok.

Posledný krok pri zatepľovaní

Pre dokončenie zateplenia nesmiete zabudnúť na penetračný náter a kvalitnú fasádnu omietku, ktorá vám taktiež môže ušetriť množstvo starostí.

Vybrať si môžete buď silikónovú omietku alebo nano-silikónovú omietku – obe majú svoje nesporné výhody, záleží len na vás, ktorú uprednostníte.

 

 

Kliknite sem a prečítajte si viac o jednotlivých fasádnych omietkach.

Pre viac informácií a poradenstvo nás neváhajte kontaktovať. Pomôžeme vám vybrať najvhodnejší zatepľovací systém pre vaše potreby.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz